Acasa Educație Tu ce tip de mamă ești?

Tu ce tip de mamă ești?

5 min read
0
0
583

Educația sănătoasă a copiilor pentru ca aceștia să devină autonomi…este visul oricărei mămici dar și cea mai mare provocare. Conform specialiștilor, există mai mlte tipuri de mame. Știai acest lucru?

Mama democrată.  Mama democrată este cea care impune copilului să reguli clare, cere din partea acestuia respect și afecțiune și este convinsă de faptul că, cheia unei buni educații o reprezintă fixarea unor reguli clare. Nu recurge la pedepse, ascultă punctul de vedere al copilului și rezonează cu el. Își încurajează copiii să fie independenți, să se descurce singuri.

Mama tigru. Expresia mamă tigru este o expresie recentă însă își are originea într-un mod de educare destul de comun. Mama tigru este extrem de autoritară și exigentă cu copiii săi. Vrea ca micuții săi să atingă perfecțiunea, motiv pentru care le impune o disciplină de fier. Copiii unui astfel de mame nu au timp de joacă însă, în general sunt foarte buni la școală, se remarcă în activități sportive și artistice.

Mama supraprotectoare.  Este evident faptul că nicio mamă nu vrea ca micuțul său să treacă prin situații neplăcute. Orice mamă are tendința să își supraprotejeze copilul. Problema survine în momentul în care  mama are atâta grijă de copil încât îl împiedică să se dezvolte corect – nu lasă copilul să meargă în patru labe din cauza germenilor, răspunde în locul copilului în momentul în care un adult îl întreabă ceva, nu îl lasă să se descurce de unul singur.

Mama ascultătoare.  Mama ascultătoare este o mamă permisivă și supusă, în general, fiica unei mame autoritare. Caută să fie prietena copilului său și uneori uită să își exercite rolul de mamă. Nu fixează reguli de teamă ca micuțul ei să nu sufere, să nu fie frustrat. De aceea, de cele mai multe ori cedează capriciilor copilului care riscă să devină un tiran.

Mama toxică. Mama toxică este cea mai negativă cât despre educația copilului. Acest tip de mamă este o sursă de suferință pentru copilul său, deoarece acesta devine victima manipulărilor sale. Copiii unei mame toxice nu au încredere în propriile forțe, au o stimă de sine scăzută. Mama toxică este o femeie egoistă și narcisistă care nu valorizează eforturile copiilor săi, vrea să atragă atenția asupra sa. În loc să îi învețe pe copii ce este respectul, iubirea și responsabilitatea, seamănă teroare și teamă în sânul familiei. Nimic din ce fac copiii săi nu este bine.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…