Acasa Educație Nu uita niciodată să spui La revedere sau Pa copiilor atunci când pleci de acasă

Nu uita niciodată să spui La revedere sau Pa copiilor atunci când pleci de acasă

5 min read
0
0
1,017

În general, atunci când părinții lipsesc de acasă sau când pleacă și lasă în urmă copii acasă, aceștia încep să plângă. Este deci foarte important să îți iei la revedere sau rămas bun și să le amintești că vei reveni cât de repede înapoi.

Să lași copiii singuri fără tine, atunci când mergi la lucru sau ai treabă undeva, este un lucru destul de greu pentru fiecare părinte. Chiar dacă este pe mâini bune. Și este un lucru destul de traumatizant și pentru copii în același timp. Din acest motiv, foarte mulți aleg să iasă din casă pe furiș fără să își salute copiii.

Dar aceasta este o modalitate prin care un copil se poate umple de anxietate și de incertitudini. În plus, se va simți abandonat și fără protecție. Chiar dacă unii părinți cred că dacă pleacă pe furiș, așa copii nu vor avea de suferit, se produce de altfel efectul contrar. De îndată ce își vor da seama că nu mai ești acolo, te vor căuta peste tot prin casă și vor începe să plângă.

Este foarte natural ca un copil să se simtă foarte atașat de mama sa. Mai ales cei mai mici. Sentimentul de tandrețe și de protecție pe care îl aduce mama încă de la naștere are tendința de a favoriza cele mai puternice legături afective.

Dar în foarte multe cazuri, chiar și o separare pe moment poate duce la o stare de angoasă și de neliniște la un copil. Este deci un lucru foarte prudent să obișnuiești un copil cu plecarea ta.

În absența ta, poți planifica astfel, câteva activități. în acest fel, va înăța să asocieze plecarea cu ceva amuzant sau ceva plăcut.

Înainte de a-ți lua rămas bun, trebuie să îi spui că vei pleca puțin, pentru a evita dramele inutile. Se recomandă de asemenea, o rutină atunci când vrei să spui la revedere. Astfel că un copil va reuși să își dea seama că acest lucru este perfect normal și că nu are de ce să se teamă de ceva.

Arată-te fericit sau fericită. Angoasa de separare este resimțită și de copii, dar și de părinți, de mame in special. Dacă ești melancolic și nostalgic nu îți vei ajuta copilul. Evită fraze de genul- îmi vei lipsi sau nu fii trist. Va declanșa tristețea sa. Evită de asemenea despărțirile prea lungi.

 

 

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…