Acasa Educație De ce vrea bebelușul mereu în brațe?

De ce vrea bebelușul mereu în brațe?

5 min read
0
0
446

Foarte multe mămici recunosc sau se plâng de faptul că bebelușul vrea foarte mult în brațe, încep din primele zile de viață. Multe dintre ele sunt extenuate, altele sunt suprinse. Și, în loc să se lase ghidate de intuiție, mamele ascultă mai mult ce spun mamele din jur, specialiștii sau „binevoitorii”.

Nașterea unui copil este o experiență excepțională și un moment unic în viața multor părinți. Este și debutul unei aventuri pentru bebeluș. Dar bebelușul acesta care s-a dezvoltat 9 luni în pântecul mamei, departe de vacarmul exterior, se trezește brusc într-o lume plină de voci și de fețe străine. Iar pentru a fi liniștit și pentru a se putea integra așa cum trebuie noului mediu, bebelușul are nevoie de contact fizic cu mama sa.

Iubirea este forța vitală de care are nevoie un bebeluș pentru a trăi și a se adapta lumii exterioare.

Dar, în loc să îl luăm în brațe de câte ori are nevoie, ne lăsăm influențate de de părerile conform cărora, dacă îl iei în brațe de câte ori plânge ajunge să te manipuleze. În plus, capacitatea sa viitoare de a fi independent, va fi limitată. Ca și cum un bebeluș ar înțelege cum stă treaba cu manipularea sau cu independența…

Iubirea este un stimulant pentru a crea cea mai frumoasă legătură afectivă cu un bebeluș și pentru a-l ajuta să se dezvolte așa cum trebuie. Bebelușul vrea mereu în brațele mamei sale, deoarece iubirea este o nevoie primordială, la fel ca și igiena sau hrana.

Bebelușul are nevoie de a doua perioadă de gestație. Bebelușul are nevoie deci de măcar nouă luni de apropiere cu mama sa, pentru a se putea adapta vieții extra-uterine. Un lucru care asigură dezvoltarea sa integrală și care se numește a doua gestație.

Un bebeluș va recunoaște iubirea maternă prin proximitate și contact fizic. El nu plânge doar din cauza faptului că îi este foame, sete sau că are scutecul murdar. Vrea să fie mereu în brațele mamei, deoarece brațele sunt principala sa sursă de iubire maternă. În plus, instinctul său îi dictează asta în mod natural.

Iubirea este o sursă de stare de bine, de confort și de dezvoltare armonioasă pentru un bebeluș.

Experiența cea mai importantă prin care trece un bebeluș este cu siguranță iubirea părinților săi. O iubire care îl va ajuta să treacă peste experiențele negative ale vieții sau agresiuni și traumatisme.

Dacă un copil primește iubirea și îngrijirile de care are nevoie în acest stadiu, atunci va considera că lumea lumea este bună și că poate să aibă încredere în ea. Va fi capabil să recunoască propriile sale nevoi și să treacă peste crizele de plâns și durerile cauzate de colici sau stres.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Educație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…