Acasa Mămici Anca Cum să alegi cea mai bună suzetă pentru bebelușul tău

Cum să alegi cea mai bună suzetă pentru bebelușul tău

5 min read
0
0
767

Oferirea suzetei unui bebeluș încă din primele zile de viață este un subiect destul de controversat. Cu toate acestea, dacă decizi să i-o oferi, ar trebui să ții cont de câteva sfaturi pentru a alege cea mai bună suzetă pentru bebelușul tău.

Suzetă: da sau nu? Înainte de a vă oferi sfaturi cu privire la alegerea celei mai bune suzete pentru bebeluș, trebuie să răspundem la întrebarea care le frământă pe multe din mămicile aflate la primul copil: suzetă, da sau nu? Folosirea suzetei este extrem de curentă în zilele noastre, se consideră că are rolul de a-l calma pe bebeluș. Există opinii diferite în ceea ce privește materialul, forma sau timpul de folosire. Cel mai mare argument în favoarea sa este efectul calmant oferit. În ziua de azi, unii afirmă că suzeta ar putea chiar preveni sindromul morții subite la copil.

În schimb, cei care sunt împotriva ei se concentrează asupra ideii că aceasta prejudiciază alăptatul și deformează dinții.

Cum alegi cea mai bună suzetă pentru bebelușul tău? În momentul alegerii tetinei ar trebui să ne gândim și la ușurința cu care aceasta se curăță. Ar trebui să ne asigurăm că aceasta nu are găuri sau spații în care să se depoziteze mizeria. Este în egală măsură important ca suzeta să fie formată dintr-o singură piesă.

Materialul. Cel mai potrivit material pentru suzeta bebelușului este siliconul moale, fără bisphenol A. Această substanță, cunoscută în special după prescurtarea sa, BPA, este asociată cu mai multe boli precum cancerul sau alterările hormonale.

În ceea ce privește materialul trebuie să ne gândim în egală măsură și la curățarea suzetei. Spre deosebire de silicon, latexul spre exemplu, permite o proliferare mai rapida a bacteriilor.

Tetine special adaptate nevoilor bebelușului tău. Există suzete special concepute pentru a favoriza Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…