Acasa Mămici Anca Începerea grădiniței – principalele temeri ale copiilor și părinților

Începerea grădiniței – principalele temeri ale copiilor și părinților

5 min read
0
0
379

Începererea grădiniței marchează intrarea în lumea celor mari și poate cauza unele temeri, atât în rândul copiilor cât și al părinților. Cum putem calma aceste temeri?

Temerile copiilor. Există o mulțime de noutăți care îi așteaptă pe copii odată cu începerea grădiniței. Drept urmare, este normal ca micuțul tău să fie îngrijorat, neliniștit. Tu, ca părinte trebuie să știi cum să reacționezi pentru a-l liniști dacă are unele temeri.

Îi este teamă că nu va avea prieteni. Deoarece copilul nu știe cu cine va fi în grupă, îi este teamă că nu va avea prieteni, că nu va avea pe cineva cunoscut cu care să se joace. Liniștește-l și spune-i că dacă a reușit să își facă prieteni în parc va reuși fără îndoială să facă acest lucru și la grădiniță. Încurajează-l să-i observe pe ceilalți copii și să-i descopere pe cei cărora le plac aceleași jocuri ca și lui.

Îi este teamă de educatoare. Copilului îi este teamă că nu se va simți în largul său cu doamnele educatoare sau cu îngrijitoarele deoarece nu le cunoaște încă. Poate va fi jenat să ceară ajutorul sau să se ceară la baie. Spune-i că educatoarea va fi mai mult decât bucuroasă să îi răspundă la întrebări sau să-l ajute.

Temerile părinților. Și părinții au fără îndoială o mulțime de temeri în această perioadă. Mai ales dacă este primul copil. Este important să găsești modalitățile de a te liniști, asta pentru a nu-i transmite temerile copilului.

Îți este teamă că nu va fi capabil să se organizeze singur. Îți este teamă că nu va reuși să se îmbrace singur sau să mănânce singur? Nu uita că merge la grădiniță și pentru a învăța aceste lucruri. Este adevărat că la început va Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…