Acasa Mămici Anca 6 trucuri la care poți apela pentru a avea un copil mai curios

6 trucuri la care poți apela pentru a avea un copil mai curios

4 min read
0
0
210

Oare curiozitatea copiilor este un lucru bun sau un defect? Cu siguranță că este un lucru bun. Deși multă vreme acest lucru nu era privit cu ochi buni. Mereu impetuoși și băgându-și nasul peste tot, curiozitatea acestor micuți a fost pe vremuri prost perceputa drept un lucru rău.

Lucrurile s-au schimbat însă din fericire. În zilele noastre însă, curiozitatea este percepută drept un dar pe care trebuie să știm cum să îl înteținem, chiar dacă suntem adulți. Cele mai mari genii ale timpului nostru au fost curioși încă din fragedă pruncie. Deci ce trebuie să facem pentru a da copiilor noștri gustul copilariei?

Dacă pune o întrebare, răspunde-i. Copiii pun foarte multe întrebări și după o zi lungă la locul de muncă acest lucru ni se poate părea agasant. Dar copilul pune întrebări pentru a înțelege lumea din jur. Pentru asta, fiecare întrebare are nevoie de răspuns.

Vorbește normal copilului. Avem tendința să ne adaptăm limbajul atunci când ne adresăm unui copil. Acest lucru este perfect normal. Dar nu ar trebui să vorm un limbaj mai de bebeluș. Spune-i lucrurile pe un ton normal, blând, dulce fără să exgerezi. Te vei comporta astfel cu el ca și cu un mic adult și îi va plăcea foarte mult asta.

Dacă un copil vrea să experimenteze lucrurile, lasă-l. Micuții învață mai întâi că au un corp, stând în picioare, jos și mergând și mai ales, căzând. Va trece deci de-a lungul anilor prin mai multe experiențe. nu trebuie însă să îl încurajezi, nu să îl împiedici.

Va trebui să îl supravegehzi și să îl susții, fără să intervii însă. Pentru un copil este bine să facă unele greșeli deoarece va deveni mai curios. Trebuie să știe de ce nu trebuie să Citeste mai multe

Comentarii Facebook
 • Poezie pentru tata

  Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
 • Omul de zăpadă

  compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
 • imagine treaba de parinti

  Treabă de părinți

  compunere și ilustrații clasa a III-a În familia Radu, tatăl e uimit de ceea ce se întâmpl…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…