Acasa Mămici Anca De ce lumina albastră este nocivă pentru copiii noștri?

De ce lumina albastră este nocivă pentru copiii noștri?

5 min read
0
0
390

Trăim într-o lume din ce în ce mai conectată. Tablete, telefoane inteligente, televizoare la fel de inteligente, calculatoare, laptopuri… toate fac parte din viata noastră de zi cu zi și a copiilor noștri.

În medie, un adult petrece în jur de șase ore în fața unui calculator și peste două ore în fața televizorului. Aceste aparate tehnologice emit însă lumină albastră, o lumină artificială la care copiii sunt foarte sensibili. Care sunt efectele sale asupra sănătății?

Ce este lumina albastră?

Lumina albastră se află peste tot în jurul nostru. Este prezentă în lumina naturală, dar este emisă și de către tabletele noastre, telefoane, iluminat LED și alte aparate luminoase. În timp ce lumina albastră conținută de lumina naturală este foarte binefăcătoare și fără efecte nefaste, lumina albastră ce provine de la surse artificiale este un alt lucru.

Efectele sale nefaste.

Oboseală și dureri oculare. Lumina albastră emisă de către ecrane poate distruge sănătatea ochilor, favorizând îmbătrânirea prematură a ochilor și ducând la alte simptome deranjante, precum oboseala oculară, uscăciunea ochilor și înțepături.

Copiii mai ales, ar trebui să fie supravegheați mai des, deoarece cristalinul se află în perioada copilăriei în plină dezvoltare. Înainte de vârsta de 10 ani cristalinul nu joacă încă perfect rolul său de filtru și lasă lumina albastră să treacă până la retină, un lucru care duce la probleme pe termen lung.

Calitatea somnului. S-a demonstrat faptul că lumina albastră poate perturba și calitatea somnului. Poate inhiba astfel producția de melatonină, un hormon care este responsabil cu ciclul veghe/somn. Și o supraproducție de la lumina albastră poate perturba adormitul și îl face să fie mai dificil.

Din această cauza, industria sănătății vizuale a creat aplicații care pot adapta lumina albastră a ecranului consumului pe timp de seară.

6 trucuri pentru a reduce efectele luminii albastre.

– redu luminozitatea ecranului până când acesta devine Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…