Acasa Sarcină Ești însărcinată? Află ce ai de făcut odată cu aflarea veștii!

Ești însărcinată? Află ce ai de făcut odată cu aflarea veștii!

12 min read
1
0
637

Ești însărcinată, și simți că toată lumea este a ta. Îți vine să țipi de bucurie pe străzi, mai ales dacă ți-ai dorit copilașul, dacă a venit după o lungă așteptare. Chiar dacă nu îl așteptai, instinctele materne se activează ca și cum ai apăsa pe un buton. Iubirea pentru micul omuleț din pântece crește gradual, și îți dorești să îi dai ce e mai bun. Sarcina vine cu bucurie, dar aduce cu ea și o serie de responsabilități. Printre ele, se numără anumite lucruri pe care le ai de făcut odată ce afli fericita veste.

1. Să îl anunți pe soț!

Prima persoană care trebuie să afle despre sarcină nu este alta decât soțul tău, desigur. Oricât de mult ți-ai dori să împărtășești vestea minunată cu oricine, așteaptă să îi spui asta soțului. Chiar dacă nu este acasă, așteaptă-l să ajungă, pentru că este poate una dintre cele mai bune vești. Unele mămici își pregătesc scenarii bine puse la punct atunci când văd cele două liniuțe. Totuși, dacă ești mult prea entuziasmată (așa cum am fost și eu), poți să îi arăți testul sau să îi spui direct.

2. Să îți găsești un medic ginecolog și să programezi prima întâlnire.

Ești însărcinată? Fuga la un cabinet ginecologic! Doctorul ginecolog este cel care te va îndruma pe parcursul sarcinii, facilitându-ți întâlnirea cu miracolul din viețile voastre și susținându-te timp de nouă luni, și chiar mai mult. Prima întâlnire este revelatoare atât pentru tine, ca mamă, cât și pentru tatăl copilului. Cel mai probabil vei face un test de sânge (Beta HCG) și o ecografie care să aproximeze vârsta sarcinii. Dacă ești norocoasă, îi vei auzi bătăile inimii copilului, ceea ce e minunat!

3. Să îți anunți rudele și prietenii apropiați!

Ești însărcinată, ai aflat definitiv acest lucru și ești în al nouălea cer. Cine se va bucura pentru tine, dacă nu familia și prietenii apropiați? Ai putea să le împărtășești vestea fie telefonic, fie prin alte mijloace. Personal, am împărtășit vestea telefonic și le-am arătat tuturor prima poză cu minunea mea fie în format fizic, fie am făcut o poză și am trimis-o mai departe.

4. Să renunți la obiceiurile nesănătoase!

Fumatul, anumite medicamente sau excesul de alcool pot dăuna grav sănătății micuțului care s-a cuibărit în burtică și în suflet. Pentru că minunea devine cea mai importantă persoană din viața ta ca viitoare mamă, este necesar să renunți la obiceiurile nocive. Dacă fumezi, este crucial să renunți, sau cel puțin să încerci să mai rărești. Deși există femei care au fumat în timpul sarcinii și au spus că totul a fost bine, eu nu aș merge pe mâna lor. De asemenea, dacă ai anumite probleme fizice și ai nevoie de medicamente, doctorul ginecolog este cel mai în măsură să îți spună ce este bine și ce nu este bine să iei în timpul sarcinii. Trebuie să ai grijă și la regimul alimentar, pentru a evita toxoplasmoza sau salmonela; la prima întâlnire cu medicul, el îți va spune și obiceiurile la care trebuie să renunți spre binele copilului tău.

5. Să iei vitamine prenatale!

Cei mai mulți ginecologi le recomandă viitoarelor mămici să ia vitamine și minerale pentru o bună dezvoltare a fătului. Acestea se pot găsi în farmacii fie sub formă de suplimente alimentare, fie în alimentație și în corp. Personal, nu mi s-a recomandat să iau suplimente alimentare. Am făcut rost de vitamine prin alimentația sănătoasă pe care am avut-o în timpul sarcinii.

6. Să îți descarci aplicații de monitorizare a sarcinii!

Cred că orice mămică are în zilele noastre un telefon de tip smartphone sau iphone. Dacă deții un astfel de gadget și ai suficientă memorie, poți să îți descarci aplicații care să monitorizeze sarcina. Este minunat să vezi cât crește bebelușul în fiecare săptămână, ce organe i se dezvoltă și o echivalență a dimensiunii sale în fructe și legume. Îmi plăcea atunci când vedeam că lumina mea ajungea de la mărimea unei afine la cea a unei cireșe, și abia așteptam să mai treacă o săptămână să văd noua dimensiune.

7. Nu ridica greutăți mari și nu face eforturi!

Dacă se nimerește să fii însărcinată atunci când ai de făcut renovări sau trebuie să te muți, și să cari greutăți multe, spune NU! Lasă-i pe bărbați să ridice greul și să facă eforturi, pentru că tu ai un prunc în uter, care are nevoie de tine. Efortul fizic îndelungat, condițiile meteo nefavorabile, greutățile pe care le ridici pot avea repercusiuni nu foarte drăguțe asupra ta și asupra fătului, ducând în cazuri grave la pierderea sarcinii. Dacă ești o fire mai sportivă, este bine pentru tine și pentru făt să faci mișcare, însă atunci când vezi că nu mai poți, las-o mai moale cu efortul.

8. Să faci poze!

Primele luni pot părea că se mișcă greeeeu, mai ales când știi că ești însărcinată, dar burtica nu se vede încă. Este firește, bebelușul are dimensiunea unui bob de mac. Atunci când afli că ești însărcinată, poți să îți faci o poză, pe care să o compari cu fotografii făcute în diverse stadii ale sarcinii. Când îți ții bebelușul în brațe și te uiți la fotografiile făcute în timpul sarcinii, te cuprind fiori calzi și plăcuți, și, dacă ești mai sensibilă, e posibil să îți apară o lacrimă în colțul ochiului. Fotografiile sunt un obstacol în calea uitării, așadar nu uita să îți faci poze cu burtica în diverse etape, pentru că atunci strălucești de-a dreptul!

Odată cu rezultatul pozitiv al testului de sarcină, ai intrat într-o perioadă mirifică. Uneori poate să ți se pară greu, alteori simți că abia aștepți să naști, dar bucură-te de aceste clipe! Sarcina este unicul moment în care pot să bată două inimi într-un corp, așadar trăiește la maxim această perioadă!

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  Joanne
Arata mai multe din Sarcină

Un comentariu

  1. […] 2. Să îți găsești un medic ginecolog și să programezi Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Minciuna la copii – cauze și cum îi dezvățăm

Minciuna are picioare scurte, sau cel puțin asta se dorește a se exprima în unele dintre c…