Acasa Mămici Anca Cum tratăm tusea seacă la copii?

Cum tratăm tusea seacă la copii?

4 min read
0
0
596

Chiar dacă tusea reprezintă un mecansim de apărare al organismului uman, dacă aceasta devine persistentă la copil și starea acestuia nu se ameliorează, cel mai bine ar fi să consultăm medicul specialist. Putem trata tusea seacă și prin intermediul unor tratamente naturale care vor contribui la degajarea căilor respiratorii. Descoperă în acest articol câteva sfaturi pentru a preveni în mod natural această afecțiune.

Cauzele tusei seci pot fi variate la copii – o inflamație datorată unei rinite, unei bronșite sau laringite. Tusea seacă este caracterizată printr-o tuse care nu provoacă nici un tip de mucozitate.

Multe lichide. Consumul multor lichide in timpul perioadei iritarii respitatorii este esentiala pentru a evita simptomele jenante ale tusei uscate. Din acest motiv copilul trebuie sa bea cat mai multa apa, de preferinta la temperatura camerei, niciodata rece sau prea calda. Astfel, caile respiratorii vor fi umidificate suficient si efectele tusei seci se vor reduce.

Bai cu aburi. Baile cu aburi reprezinta cel mai bun remediu pentru a elimina mucozitatile, pentru a degaja bronhiile si pentru a calma tusea. Din acest motiv, baile cu aburi reprezinta o alta modalitate de a ajuta copilul sa lupte impotriva tusei seci. Pentru a obtine un mai bun rezultat, copilul trebuie sa respire abur, daca este posibil, minim 20 de minute. Acest lucru va contribui la reducerea iritatiilor si la umidificarea cailor respiratorii.

Suc de fructe fara citrice. Este important ca sucul de fructe oferit copilului atunci cand sufera de tuse uscata sa nu contina citrice. Citricele produc mucus la fel ca si bauturile calde. Pentru a reduce mucozitatile trebuie sa folosesti alte fructe naturale. Nu uita ca aceste cai respiratorii fac parte din corp. Astfel, mucoasa, ca restul dermei, trebuie sa fie tratata la temperatura ambianta.

Sirop cu miere si cu Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…