Acasa Mămici Anca Beneficiile coloratului la copii

Beneficiile coloratului la copii

4 min read
0
0
735

Cunoști care sunt beneficiile desenatului asupra copilului? Dacă nu, te invităm să le descoperi. Desenatul și coloratul reprezintă două activități ideale pentru dezvoltarea capacităților motorii și mentale ale copilului. Favorizează în egală măsură învățarea și dezvoltarea psihologică și emoțională a copilului.

Cu doar câtva creioane și hârtie copilul tău poate să facă magie. Uneori, vezi doar câteva linii desenate. Și, în alte momente vezi un viitor Salvador Dali. De altfel, i te poți alătura în timp ce desenează sau colorează pentru a întări legătura dintre voi.

Linii mici, dar beneficii mari. Coloratul le permite copiilor nu doar să își dezvolte și să își întărească emisfera stângă a creierului, asociată laturii raționale ci și emisfera dreaptă care corepunde laturii emoțioanale și creative. Copilul dă dovadă de o deosbită plăcere colorând și desenând.

Atunci când un copil controlează mișcarea și desenul, progresează pe plan psihologic, motric, intelectual și afectiv. Faptul de a colora reprezintă o mare capacitate a sa, capacitate pe care trebuie să o încurajăm la copil încă de la o vârstă fragedă.

Coloratul și desenatul, la fel ca și muzica, necesită o tehnică extrem de completă, ideală în educarea copiilor noștri.

Stimulează imaginația și creativitatea. Chiar dacă copiii mici nu știu să citească, știu în schimb să diferențieze culorile și coloratul îi fascinează. Este practic singura limbă pe care o înțeleg pentru moment. Atunci când copilul începe să coloreze își lasă imaginația să se exprime. Trasând unele linii pe o foaie, începe în a reprezenta persoane și obiecte pe care le alege din anturajul său. Începe să exprime deci ceea ce face.

Dezvoltă coordonarea creierului, ochiului și a mâinii. Primele desene ale copilului nu au foarte mare sens. Asta, deoarece atunci când începe să coloreze încă nu și-a dezvoltat complet Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…