Acasa Mămici Anca Cum procedăm când copilul mușcă?

Cum procedăm când copilul mușcă?

5 min read
0
0
564

La grădiniță, acasă sau în parc, copiii au tendința să muște deoarece nu stăpânesc încă foarte bine limbajul verbal și astfel își exprimă ei emoțiile. Cu toate acestea, este important ca noi ca mămici să știm cum am putea proceda, cum am putea evita un astfel de comportament.

Copiii mici pot mușca în încercarea de a se apăra de alți copii. Cu toate acestea, pe măsură ce cresc și înțeleg că acest comportament nu este unul tocmai potrivit, încep să renunțe la mușcat.

În general, copiii încep să muște mai mult atunci când încep grădinița. Acest lucru se întâmplă deoarece sunt mai mulți copii împreună și copilul nu se simte în siguranță.

Copiilor mici le este mai greu să se exprime, să își exprime nevoile prin limbajul verbal și comunică prin acțiuni precum mușcatul sau lovitul. Astfel, reușesc să își exprime furia și dovedesc puterea de a-și apăra jucăriile.

Iată ce poți face în astfel de situații.

Oferă-i o jucărie. La unii bebeluși primii dinți încep să își facă apariția la cinci luni. Gingiile se inflamează, au dureri, îi mănâncă gingiile. Copiii încep să muște în încercarea de a scăpa de acest disconfort, fără intenția de a face rău cuiva. De aceea se recomandă oferirea unei jucării, de dentiție sau o altă jucărie, pentru a elimina acest disconfort.

Procedează la o izolare progresivă. Dacă copilul se află în etapa în care învață să meargă (1-2 ani), încearcă să îl separi de ceilalți copii dacă ai observat că are tendința să îi muște. Astfel îl vei face să înțeleagă că atitudinea sa nu este pe placul celorlalți. După care îl vei reintegra progresiv. Dacă comportamentul persistă, separă-l și explică-i de ce faci acest lucru.

Vorbește fără violență. Dacă observi la copilul tău anumite semne care Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…