La vârsta de 8 ani, un copil anticipează cu bucurie unele evenimente din viață precum o zi de naștere sau o vacanță. Uneori este mai visător, alteori mai timid.
La această vârstă un copil începe să își însușească regulile sociale. Le înțelege și își cunoaște locul în sânul unui grup. Este de altfel fericit să își ofere ajutorul ori de câte ori are această ocazie, să ajute adulții și copiii deopotrivă. Este mai responsabil. Drept urmare, îi poți da câteva sarcini adaptate vârstei acasă precum așezarea farfuriilor pe masă, să dea cu mătura, să golească mașina de spălat vase sau să aranjeze hainele.
Copilul poate avea la această vârstă un prieten bun, prieten care se poate dovedi a fi influențabil, în mod pozitiv sau negativ. Cu toate acestea, se poate simți vinovat dacă știe că nu a acționat în mod corect. Știe dacă un anumit gst este sau nu acceptabil, știe să facă diferența între ceea ce este bine sau rău.
Cunoaște deja foarte bine limba pe care o vorbește. Poate chiar să citească o carte întreagă de povești și uneori reușește să ghicească continuarea acesteia. Îi place și să spună bancuri, să facă glume. Copilul în vârstă de 8 ani își planifică în cap ceea ce își dorește să creeze. Are în egală măsură capacitatea de a urma un plan sau să respecte anumite instrucțiuni. Astfel, se dezvoltă pe zi ce trece, este din ce în ce mai inteligent și mai perspicace.
Degete agile. În ceea ce privește motricitatea la această vârstă, copilul este acum mai abil decât era la șase ani spre exemplu. Poate să își deseneze personajele preferate sau poate să realizeze animale din origami. Poate chiar și să jongleze cu anumite obiecte. Echilibrul său Citeste mai multe