Acasa Mămici Anca 8 ani. Etapele cheie ale acestei vârste

8 ani. Etapele cheie ale acestei vârste

4 min read
0
0
229

La vârsta de 8 ani, un copil anticipează cu bucurie unele evenimente din viață precum o zi de naștere sau o vacanță. Uneori este mai visător, alteori mai timid.

La această vârstă un copil începe să își însușească regulile sociale. Le înțelege și își cunoaște locul în sânul unui grup. Este de altfel fericit să își ofere ajutorul ori de câte ori are această ocazie, să ajute adulții și copiii deopotrivă. Este mai responsabil. Drept urmare, îi poți da câteva sarcini adaptate vârstei acasă precum așezarea farfuriilor pe masă, să dea cu mătura, să golească mașina de spălat vase sau să aranjeze hainele.

Copilul poate avea la această vârstă un prieten bun, prieten care se poate dovedi a fi influențabil, în mod pozitiv sau negativ. Cu toate acestea, se poate simți vinovat dacă știe că nu a acționat în mod corect. Știe dacă un anumit gst este sau nu acceptabil, știe să facă diferența între ceea ce este bine sau rău.

Cunoaște deja foarte bine limba pe care o vorbește. Poate chiar să citească o carte întreagă de povești și uneori reușește să ghicească continuarea acesteia. Îi place și să spună bancuri, să facă glume. Copilul în vârstă de 8 ani își planifică în cap ceea ce își dorește să creeze. Are în egală măsură capacitatea de a urma un plan sau să respecte anumite instrucțiuni. Astfel, se dezvoltă pe zi ce trece, este din ce în ce mai inteligent și mai perspicace.

Degete agile. În ceea ce privește motricitatea la această vârstă, copilul este acum mai abil decât era la șase ani spre exemplu. Poate să își deseneze personajele preferate sau poate să realizeze animale din origami. Poate chiar și să jongleze cu anumite obiecte. Echilibrul său Citeste mai multe

Comentarii Facebook
 • Poezie pentru tata

  Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
 • Omul de zăpadă

  compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
 • imagine treaba de parinti

  Treabă de părinți

  compunere și ilustrații clasa a III-a În familia Radu, tatăl e uimit de ceea ce se întâmpl…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…