Acasa Mămici Anca Cum ajută natura copiii să crească și să se dezvolte armonios?

Cum ajută natura copiii să crească și să se dezvolte armonios?

5 min read
0
0
435

Să oferi unui copil o baie de natură, reprezintă un ajutor sau un dar prețios. La țară, pe plajă sau în parc, există o mie de lucruri de explorat. Iar acest lucru prezintă o mulțime de beneficii pentru sănătatea fizică și psihică.

Lipiți de ecranele televizoarelor sau ale telefoanelor, copiii stau din ce în ce mai puțin afară să se joace liber. Or, acest tip de joacă este esențială pentru dezvoltarea lor sănătoasă și armonioasă.

Se pare că un copil care petrece foarte mult timp afară va avea rezultate școlare mult mai bune și că se va confrunta cu mai puține accidente. Copilul are nevoie de natură și părinții îl pot ajuta să creeze această legătură.

Natura este cea care poate favoriza autonomia. Pentru a evita accidentele, avem tendința de a supraproteja copiii. Dar avem nevoie să învățăm să avem mai multă încredere în ei. Deci trebuie să îi lăsăm să își asume anumite riscuri și să se cațere, pentru a-și dezvolta forța, agilitatea și echilibrul. În plus, ei adoră asta. La început, poate va avea nevoie de ajutor, dar foarte repede va căpăta încredere în sine.

Vara este de asemenea, cel mai bun moment pentru ca un copil să treacă peste teama de întuneric sau de păianjeni. Rolul nostru este acela de a-i securiza. Și atunci când îi este frică de ceva, este important să nu îl ținem departe de repere.

Natura poate stimula imaginația copiilor. Dacă vei lăsa un copil să se joace în natură, acesta va începe să deseneze în nisip sau în noroi, va inventa povești cu pietricele și cu rămurele de copaci care se vor transforma în căsuțe și personaje. Pietrele mari pot să fie uriași, pietrele mici piticuți.. și așa mai departe. Datorită acestui joc, Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…