Acasa Mămici Anca Pedepse – 5 lucruri pe care trebuie să le eviți

Pedepse – 5 lucruri pe care trebuie să le eviți

5 min read
0
0
505

Aplicarea sancțiunilor este una din strategiile utilizate în cadrul disciplinei. Dar totuși, chestiunea pedepselor trezește neliniștea părinților, mai ales a celor care sunt interesați de educația pozitivă.

În plus, unii părinți nu știu cum să le administreeze. Din acest motiv, îți prezentăm în acest articol care sunt cele cinci lucruri pe care trebuie să le eviți atunci când vrei să pedepsești un copil.

Disciplina este un lucru necesar. Copiii și tinerii au nevoie de disciplină pentru a-și dezvolta talentul și pentru a dobândi capacități productive. Iar dezvoltarea socială a copiilor este cea care merge mână în mână cu educația și comportamentul. Asta înseamnă că aceștia trebuie să se adapteze normelor și valorilor morale necesare pentru a trăi în armonie în cadrul familiei și a comunității.

Care sunt deci lucrurile de evitat atunci când vrei să pedepsești un copil?

Nu respecți, nici nu stabilești limite sau reguli precise. Mai întîi este esențial să discuți cu un copil despre normele și valorile sociale și morale. În același timp, copiii trebuie să știe care este comportamentul specific așteptat de către părinți în funcție de eveniment, pentru ca aceștia să nu fie pedepsiți din neștiință.

Impui pedepsele instant. Este necesar să dai anumite avertismente pentru ca un copil să poată să învețe să se stăpânească. În acest fel, va putea să își dezvolte raționamentul. Va învăța de asemenea să ia cunoștință despre actele sale și va ști care sunt consecințele atunci când nu respectă regulile.

Nerespectarea sancțiunilor sau aplicarea lor la ore nedeterminate. O altă greșeală făcută destul de des de părinți. Unii părinți amenință cu pedepsele pentru ca un copil să se calmeze. Lasă timpul să treacă sau nu se țin pur și simplu de cuvânt.

Dar de la acest comportament, copiii nu au ce învăța și vor Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…