Acasa Mămici Anca 4 sfaturi simple și concrete pentru a aplica educația pozitivă în viața de zi cu zi

4 sfaturi simple și concrete pentru a aplica educația pozitivă în viața de zi cu zi

4 min read
0
0
220

Vrei să aplici și tu în viața de zi cu zi educația pozitivă, dar nu știi de unde să începi? Vrei să comunici mai bine cu copiii, să te enervezi mai puțin și să nu mai țipi atât? Pentru ei, dar și pentru tine?

În ciuda bunei tale voințe de a fi o mamă zen și cool, până la urmă tot se lasă cu urlete, când trebuie să se meargă la culcare, să se spele pe dinți și lista poate continua până la infinit… cum trebuie să faci deci pentru a aplica educația pozitivă în viața de zi cu zi, o educație de care toată lumea vorbește?

Educația pozitivă sau binevoitoare este cea care se bazează pe o relație de bună voință, empatică și susținătoare. Este cea mai bună modalitate pentru dezvoltarea cognitivă și afectivă a creierului copiilor și cele mai recente cercetări din domeniul neuroștiinței vorbesc doar despre ea. Da, dar pe hârtie totul pare ușor.

Viața noastră se va schimba, cea a copiilor la fel, va exista doar iubire între noi și ridurile mamelor vor dispărea deoarece nu vor mai trebui să se încrunte. Dar cu toată determinarea și motivarea din lume, uneori este destul de greu să nu ne enervăm sau să țipăm. Dar la fel ca și orice alt lucru. Educația pozitivă se învață.

Avansează pas cu pas. Trebuie să îți dai timp, să faci pași mici, să te feliciți și să sărbătorești. Trebuie să te întrebi- ce voi face azi pentru a schimba viața de zi cu zi alături de copilul meu?

Ziua trebuie să fie făcută doar din râsete și joacă. Să îl faci pe copil să râdă este un instrument extrem de puternic. Este posibilitatea pe care i-o oferi pentru a se elibera de tensiune. În Citeste mai multe

Comentarii Facebook
 • Poezie pentru tata

  Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
 • Omul de zăpadă

  compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
 • imagine treaba de parinti

  Treabă de părinți

  compunere și ilustrații clasa a III-a În familia Radu, tatăl e uimit de ceea ce se întâmpl…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…