Acasa Mămici Anca Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

5 min read
0
0
477

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată câteva reguli de respectat în acest caz pentru binele bebelușului (și a părinților săi).

Anunță vizita, nu merge neanunțată. Atunci când vrei să faci o vizită unei mămici cu un nou-născut cel mai bine ar fi să o anunți înainte. Trebuie să ții cont de faptul că la început mama este obosită și să găsești momentul propice în funcție de ritmul bebelușului. Dă-i mamei un telefon înainte sau trimite-i un mesaj.

Nu sta foarte mult. Uită de serile în care stăteai în compania ei până noaptea târziu dacă vrei să vizitezi mămica și bebelușul. Un bebeluș doarme mult în primele săptămâni de viață și părinții cu siguranță sunt și ei obosiți. Cu siguranță sunt încântați de vizita făcută dar atenție ca această vizită să nu fie prea lungă la început până bebelușul mai crește.

Nu cu toată familia. Evită să mergi în vizită la bebeluș cu toată trupa. Părinților le va fi destul de greu să se ocupe de toți. Iar pentru bebeluș zgomotul îi poate perturba somnul și îl poate agita.

Ne spălăm pe mâini înainte de a lua bebelușul în brațe. În primele zile de la nașterea copilului mama are tot dreptul să le ceară vizitatorilor să se spele pe mâini înainte de a lua bebelușul în brațe asta deoarece sistemul imunitar al bebelușului este încă imatur. După două luni mămica nu va mai fi chiar atât de vigilentă.

Fumează afară. Acest lucru pare evident dar, cu toate acestea…în prezența unui bebeluș fumătorii trebuie să aibă bunul simț să iasă afară să fumeze sau măcar din încăpere. Fumatul pasiv în primele luni ale bebelușului poate avea consecințe grave asupra sugarului. Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…