Acasa Mămici Joanne Sănătatea digestivă a bebelușului

Sănătatea digestivă a bebelușului

5 min read
0
0
591

Sănătatea digestivă a bebelușului a reprezentat mereu un motiv de grijă pentru tinerii părinți, care se îngrijorează la fiecare simptom nemaiîntâlnit. Fie că bebelușul are scaunul galben, sau varsă prea des în jet, părinții ajung uneori să se panicheze. Pentru a evita astfel de situații, este bine să aflăm câte ceva despre sănătatea digestivă a bebelușului.

Refluxul

Sistemul digestiv al noului membru al familiei nu este bine dezvoltat încă. Uneori durează câteva săptămâni sau luni până când stomăcelul celui mic se golește. Până atunci, laptele poate sta mai mult acolo și apoi vine înapoi. Acest lucru este cunoscut sub numele de reflux.

Cele mai multe cazuri de reflux dispar atunci când bebelușul are între patru luni și un an. Totuși, există anumite simptome care, odată apărute, ne pot pune pe gânduri. Pentru sănătatea digestivă a bebelușului trebuie să fim atenți la:

  • Hrănire defectuoasă – refluxul poate să cauzeze arsuri și iritarea esofagului, ceea ce îl face pe bebeluș să își piardă apetitul și să fie iritabil. Bebelușii cu aceste simptome se vor arcui și vor suge în mod sacadat, lăsând sânul odată ce l-au prins.
  • Sughițuri frecvente – de obicei bebelușii sughiță des, dar cei care suferă de reflux își fac un „obicei” din acest lucru. Aceste manifestări sunt cauzate de excesul de aer din stomac și de spasmele esofagului, cauzate de acidul gastric.
  • Congestie și probleme respiratorii – refluxul poate să irite căile respiratorii superioare, ducând la tuse, respirație șuierătoare sau congestie. Aceste simptome au tendința de a se agrava noaptea, atunci când copilul se află în poziție orizontală.

Odată ce bebelușul prezintă aceste simptome, cel mai bine este să se viziteze medicul de familie sau pediatrul. În caz că sunt probleme, el va recomanda o medicație adecvată. Pentru a evita refluxul și simptomele lui, cel mai bine este ca după Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  Joanne
Arata mai multe din Joanne

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Minciuna la copii – cauze și cum îi dezvățăm

Minciuna are picioare scurte, sau cel puțin asta se dorește a se exprima în unele dintre c…