Laptele matern este cel mai bun aliment pentru un bebeluș de până la 6 luni, utilizarea lui exclusivă în dieta copilului fiind recomandată de OMS. După vârsta de 6 luni bebelușii pot începe să fie hrăniți și cu solide. Totuși, laptele matern nu trebuie eliminat din alimentația copilului după diversificare. Aceeași organizație recomandă hrănirea bebelușului cu lapte matern până la 2 ani și evitarea introducerii laptelui de vacă până la un an. Ce ne facem, însă, dacă bebelușul familiarizat deja cu solide nu mai acceptă laptele matern? De asemenea, se pune și problema întoarcerii la muncă a mămicilor. Concediul de maternitate durează doi ani, dar dacă mămicile se întorc mai repede? În acest caz, există o serie de modalități prin care putem folosi laptele matern spre beneficiul celor mici.
Înghețată de banană
Această rețetă este ideală pentru bebelușii cărora le cresc dințișorii, pentru că ei au nevoie de ceva rece, care să le calmeze durerea de gingii. De asemenea, este ieftină și la îndemâna oricui, deoarece avem nevoie de o banană, de scorțișoară (opțional, dacă bebelușul nu este alergic și a ajuns la condimente) și, bineînțeles, laptele matern.
Ingrediente:
- o jumătate de banană
- 30 ml lapte matern
- scorțișoară măcinată (opțional)
Se pune banana la congelator, după ce o feliezi, timp de 2 ore. După ce trec cele două ore, pui feliile de banană, laptele matern și scorțișoara, dacă folosești, într-un blender. Pasezi totul și dai la congelator. După ce scoți înghețata îl poți servi pe cel mic.
Clătite cu banană
Pentru că unui copil îi plac dulciurile, dar nu este indicat să consume zahăr până la 2 ani, poți să folosești banana în rețete. Aceasta este ușor de făcut, asemănătoare cu rețeta clasică de clătite la care adaugi banane și înlocuiești laptele de vacă, punând laptele matern.
Ingrediente:
- o banană bine coaptă, zdrobită
- o cană de lapte matern
- un Citeste mai multe
Comentarii Facebook