Acasa Mămici Joanne Un copil cu voință puternică – nevoi și împlinirea lor

Un copil cu voință puternică – nevoi și împlinirea lor

5 min read
0
0
659

Un copil cu voință puternică este un lider în miniatură. Nimeni nu a spus vreodată că este ușor să fii părinte, după cum o poezie destul de întâlnită spune, de asemenea, că nu-i ușor să fii „copil de părinți, ci părinte de fii”, dar un copil cu voință puternică este mai dificil decât un copil docil, pe care îl pui într-un loc și îl găsești tot acolo. Având un copil, sacrifici multe. Îți sacrifici corpul, adăugându-i vergeturi (sau tatuaje tip dungi de tigroaică, cum îmi place să le mai numesc). Îți sacrifici starea de spirit, plângând odată cu cel mic și râzând odată cu achizițiile lui. Îți sacrifici somnul, deoarece te pliezi după programul copilului. Îți sacrifici alimentația, pentru că nu mai ai timp să mănânci corect. Îți sacrifici banii, pentru că un copil are atâtea necesități! Îți sacrifici, nu în ultimul rând, nervii și sănătatea psihică, deoarece uneori simți că nu mai poți, mai ales dacă ai un copil cu voință puternică. Îți sacrifici timpul, împlinindu-i nevoile copilului. Mai pe scurt, te sacrifici pe tine însăți, deoarece puiul trăiește doar prin tine.

Ce te faci, însă, când copilul te provoacă în mod constant? Ce faci dacă ai un copil cu voință puternică? Este greu de gestionat o astfel de situație, dar nu imposibil. Precum alți copii, și el are nevoile lui, care, dacă sunt îndeplinite în timp util, duc la un copil fericit cât de repede posibil! Haideți să vedem, așadar, ce nevoi are un copil cu voință puternică, pe lângă nevoile de bază.

1. Nevoia de activitate fizică

Un copil cu voință puternică este, de obicei, un copil plin de energie. Când se adună mult prea multă nu este tocmai bine pentru el, așadar are nevoie de o modalitate de-a o consuma. Personal, cunosc exemple de copii cu o personalitate puternică, Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  Joanne
Arata mai multe din Joanne

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Minciuna la copii – cauze și cum îi dezvățăm

Minciuna are picioare scurte, sau cel puțin asta se dorește a se exprima în unele dintre c…