Diferite de coșmar, terorile nocturne reprezintă o angoasă a copilului care intervine în perioada somnului profund. Care sunt semnele unei terori nocturne? Le putem evita? Cum putem ajuta copilul să treacă peste această problemă? Care este diferența între un coșmar și terorile nocturne?
Terorile nocturne și coșmarurile sunt două lucruri diferite și nu trebuie să le confundăm. Un copil afectat de terorile nocturne nu își va aminti de această criză la trezire deoarece aceasta intervine în faza de somn profund, la în prima parte a nopții. Atât coșmarurile cât și visele intervin în faza de somn paradoxal, de aceea copilul își poate aminti de ele. Terorile nocturne se aseamănă cu somnambulismul.
Cum putem recunoaște terorile nocturne?
În jur de 3-5% din copii sunt afectați de terorile nocturne, în jurul vârstei de 3-4 ani. Terorile nocturne sunt rare și nu sunt periculoase, nu au consecințe asupra dezvoltării psihomotorii a copilului. Cu toate acestea, episoadele de teroare nocturnă pot fi impresionante și spectaculoase pentru părinți care se pot simți rapid dezarmați în fața unei astfel de crize. Teroarea nocturnă survine după 1-3 ore de la adormirea copilului, fie la Citeste mai multe