Foarte mulți părinți evită să vorbească despre moarte cu copiii lor. Dar abordarea acestui subiect permite deținerea instrumentelor potrivite pentru a aborda așa cum trebuie această temă. Cum trebuie însă să procedăm?
Folosește cuvinte precise. Oricât de brutal ar putea să pară, cuvântul moarte este cel mai adaptat copilului deoarece, este un termen precis, indiferent de vârsta sa. Este un termen precis pentru a desemna realitatea.
Și totuși, unii părinți aleg să ascundă sau să ascunda cruda realitate cu explicații poetice sau metaforice.
Trebuie să încerci să te adaptezi vârstei copilului. Pentru a vorbi despre moarte cu un copil, mai trebuie să știi cum să adopți acest subiect, în funcție de vârsta sa. Înainte de vârsta de 6 ani, conceptul de moarte ar trebui să se bazeze doar pe conceptul de separare. Copilul are o viziune foarte rudimentară cu privire la moarte și nu percepe caracterul său definitiv.
După vârsta de 6 ani, moartea este concepută drept sfârșitul vieții. Copiii o pot reprezenta în mod concret, căutând cauzele și se interoghează cu privire la logica mortalității. De la 8 la 12 ani, copilul devine și mai conștient cu privire la acest subiect. Înțelege caracterul inevitabil, ireversibil și universal al morții.
Iar în adolescență, conceptul de moarte este perceput la fel ca și un adult.
Deci este foarte important să spui de fiecare dată adevărul. Să vrei să protejezi copilul este un lucru normal, dar asta nu înseamnă că trebuie să îl minți, deoarece se va simți trădat.
Copiii simt emoțiile părinților și își dau seama atunci când ceva nu merge bine. Să le ascundem deci adevărul este și mai dificil deoarece există un decalaj între ceea ce simt și ceea ce li se spune. Au tendința în acest caz să își imagineze un Citeste mai multe