Acasa Socializare Copilul si etapele de socializare

Copilul si etapele de socializare

3 min read
1
0
532
Copilul si etapele de socializare

In parc sau un loc de joaca iti suprinzi copilul impartind jucariile cu ceilalti copii, vorbeste cu ei si se joaca frumos. Este pe cale sa invete sa socializeze, despre viata in grup. Descopera care sunt principalele etape de socializare la copil.

Intre 9-12 luni, bebelusul descopera existenta celorlalti copii. Va incerca sa capteze atentia copiilor din jurul sau, sa ii dea jucaria sa in schimbul alteia.

Intre 12-15 luni, copiii se joaca unul langa altul. Se observa, se influenteaza unul pe altul, se imita unul pe altul, la fel cum un copil imita adultii. Imitatul la copilul mic este modalitatea sa de invata mai multe lucruri despre relatii, despre lumea care il inconjoara.

Dupa ce a invatat sa mearga singur, copilul este pregatit sa cucereasca lumea. Dintr-o data, raporturile sale cu ceilalti nu mai sunt atat de tandre. Le ia celorlati copii jucariile, ii impinge, ii trage de par, ii musca chiar. Celalalt copil este considerat un obiect pe care testeaza diferite comportamente pentru a vedea cum reactioneaza. Copilul provoaca conflicte pentru a le atrage celorlalti atentia.

La 15 luni, copilul poseda un vocabular de cel putin 15 cuvinte care se va dezvolta pe masura ce creste si socializeaza. Ii place sa se joace singur sau cu ceilalti copii, se joaca de-a mama si bebelusul, de-a doctorul. Jucaria sau manipularea devine accesoriul sau preferat. Veritabilul suport de joc este celalalt. In paralel, incepe sa imparta cu mai mare drag jucariile cu ceilalti copii, nu mai este atat de posesiv.

Intre 15-18 luni, setea sa de interactiune este sporita. Este varsta ideala pentru socializare. Unii incep sa mearga la cresa la aceasta varsta. La 18 luni copiii invata sentimentul de apartenenta la un grup, se pregatesc pentru gradinita cu alte cuvinte.

La varsta de doi ani copilul il ia pe Nu in brate dar in general incepand cu doi ani si jumatate incepe sa isi faca primii prieteni.

Facebook Comments Box
Arata mai multe articole asemanatoare
  • Tipuri de puncte forte la copii

    Tipuri de puncte forte la copii

    Când copilul are probleme de învățare și atenție, poate părea că vă petreceți mult timp în…
  • Craciunul

    CRACIUNUL   E craciun , sarbatoare Trec copii pe carare , Cu zambet vioi Pasesc cate …
  • Merele – de Aurora Luchian Vaslui

    Intr-un cos, pe masa Erau zece mere. Ana, pofticioasa, Manca trei din ele. Veni si Gigel T…
Arata mai multe scrise de  Nicoleta
Arata mai multe din Socializare

Un comentariu

  1. […] Intre 12-15 luni, copiii se joaca unul langa altul. Se Citeste mai multe […]

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si articolul recomandat:

Tipuri de puncte forte la copii

Când copilul are probleme de învățare și atenție, poate părea că vă petreceți mult timp în…