Acasa Mămici Anca Independența și încrederea copiilor noștri- un duo indisociabil

Independența și încrederea copiilor noștri- un duo indisociabil

5 min read
0
0
493

Copilașii noștri, fie că au 2 ani, fie că au 12 ani, visează mereu la independență și la autonomie. Dar pentru a ajunge aici, au nevoie de o legătură solidă cu părinții lor și de mai multă încredere în sine.

Atașamentul copil- părinte. Ei bine, da. Dezvoltarea încrederii, prealabilă autonomiei, trece printr-o relație de autonomie securizantă dintre părinte și copil. Această legătură trebuie să se dezvolte încă din sarcină. Poate chiar și înainte. A fost o sarcină planificată? Dorită? Cum s-a derulat aceasta?

Pssst..știai că dacă îți mângâi burtica de gravidă și dacă vorbești cu bebe din burtică încă de la început, este cel mai bun semn de afecțiune pentru bebe care se dezvoltă acolo?

Apoi vine bebe pe lume. Și încă din sarcină ne-am schimbat obiceiurile de viață pentru binele său și am făcut alegeri pentru starea noastră de bine, dar și pentru a sa. Un semn mare de iubire, nu-i așa?

Cu beblușul, aflați la început, învățăm să ne cunoaștem și relaționăm cât mai mult. Răspundem la nevoile sale pentru că suntem părinți sensibili și bebelușul învață astfel că poate să aibă încredere în noi și mai ales că merită pe deplin iubirea noastră. Are deci cel mai bun start pentru viață.

Explorare și proximitate. Atunci când învață să umble, micuțul se îndepărtează încet de noi pentru a explora atunci când se simte încrezător și revine la noi atunci când este neliniștit. Vrea să fie liniștit și proximitatea noastră îi face mult bine. Este capabil să facă din ce în ce mai multe lucruri singur. Începe să gângurească și să spună din ce în ce mai multe cuvinte. Ba chiar încearcă mai târziu să facă singur unele lucruri, un lucru minunat.

Cel mai bine ar fi Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…