Acasa Mămici Anca Toată lumea afară! Joaca afară are doar beneficii

Toată lumea afară! Joaca afară are doar beneficii

4 min read
0
0
21

Joaca afară în copilărie este primordială. Fiecare din cele patru anotimpuri reprezintă o invitație pentru copil de a ieși din casă pentru a se juca și pentru a pleca în descoperirea lumii. În contact cu natura copiii se îmbogățesc cu o mie de experiențe favorabile dezvoltării lor fizice și mentale.

Copiii trebuie să se joace afară. Este primordial. Joaca în nisip sau în iarbă, joaca în zăpadă, în ploaie, cățăratul în copaci sau pe stânci…există o mulțime de lucruri atrăgătoare afară, propice jocului. Pentru copii este în egală măsură o posibilitate de a descoperi animalele, insectele și vegetalele prezente în mediul înconjurător. O mulțime de aventuri care îi formează pe copii, de care copiii își vor aminti cu siguranță întreaga viață.

Joaca în natură stimulează imaginația și empatia. Nimeni nu poate nega faptul că natura le face bine tuturor copiilor. Vara mai ales. În contact cu natura, motricitatea și imaginația sunt solicitate. Reprezintă în egală măsură un mediu excelent pentru a-l determina pe copil să își depășească limitele. Bineînțeles, în mediul urban, mediul exterior nu este întotdeauna cel mai curat și mai natural dar copiii trebuie scoși din casă zilnic. Există o mulțime de lucruri de descoperit afară.

Vara și iarna. Atât iarna cât și vara copiii trebuie să se joace afară. Este un lucru primordial. Nu există nicio contraindicație sau aproape niciuna. Cu ocazia aceasta învățăm să ne adaptăm ținuta condițiilor meteo. Dacă este necesar, învățăm cum să ne protejăm împotriva razelor de soare, cu cremă adaptată și cu hainele potrivite, lejere. Doar condițiile meteo extreme ar trebui să ne țină în casă.

Ce beneficii are joaca afară pentru copil? Joaca afară îi permite copilului să consume energia, să facă mișcare, are mare nevoie Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

6 trucuri la care poți apela pentru a avea un copil mai curios

Oare curiozitatea copiilor este un lucru bun sau un defect? Cu siguranță că este un lucru …