Acasa Mămici Anca Cum ne protejăm copilul în perioada de caniculă?

Cum ne protejăm copilul în perioada de caniculă?

5 min read
0
0
575

Canicula își face deja simțită prezența iar temperaturile ridicate nu sunt deloc pe pe placul bebelușului.

Vara nu este tocmai ușoară când ai un bebeluș deoarece aceștia sunt destul de sensibili la căldură, au nevoie de protecție suplimentară. Sezonul estival nu este întotdeauna plăcut, proaspetele mămici îmi vor da cu siguranță dreptate în această perioadă. Asta deoarece termoreglarea – sistemul intern care garantează o temperatură constantă a organismului este încă imatur. Incapabil de a reține apa în corp, sugarul poate să se găsească rapid în stare de deshidratare avansată. Părinții au misiunea dificilă de a-l proteja în această perioadă de caniculă.

Spre exemplu, dacă te afli cu bebelușul la plajă, evită orele în care căldura este insuportabilă și îi poate face rău. Cea mai bună perioadă de plajă atât pentru tine cât și pentru bebeluș este înainte de 11 și după 16. Crema solară pentru bebeluș trebuie să aibă un indice de protecție solară de minim 50 și trebuie aplicată cel puțin o dată pe oră. Bebelușul trebuie echipat cu un tricou din bumbac, într-o culoare deschisă, basca din cap nu trebuie să lipsească, dar nici ochelarii de soare.

Dacă trebuie să mergi undeva cu bebelușul cu mașina, ochelarii de soare și pălăria sunt două elemente indispensabile. Încearcă să acoperi geamurile din spate ale mașinii cu ajutorul unui parasolar. Dacă vrei să pornești clima în mașină asigură-te că nu este prea puternică pentru bebeluș.

Când vine ora mesei bebelușul ar putea refuza mâncarea din cauza căldurii puternice. Cu toate acestea, este important ca bebelușul să își facă plinul de vitamine pentru a suporta mai ușor căldura. Mizează pe fructe și legume proaspete, bogate în apă deoarece hidratarea trece și prin alimentație.

Cum recunoaștem insolația la bebeluș?

Bubițe mici, Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…