Acasa Mămici Ioana „Creierul copilului tău” – o recenzie

„Creierul copilului tău” – o recenzie

3 min read
0
0
51

Inițial am vrut să scriu o scurtă recenzie pentru această carte (Creierul copilului tău – 12 strategii revoluționare de dezvoltare unitară a creierului copilului tău, scrisă de Dr. Daniel J. Siegel și Dr. Tina Payne Bryson), dar mi-a fost tare greu pentru că sunt atât de multe idei practice de menționat.

Această carte se adresează părinților (cu referire la toți adulții semnificativi din viața unui copil) mai puțin perfecți, celor care nu le știu pe toate, sau – așa cum descriu autorii – celor care încearcă să „supraviețuiască momentelor parentale dificile”. Scrisă cu multe exemple din viața de zi cu zi și cu posibilitatea de a putea fi adaptată pentru adolescenți, ea se centrează pe segmentul de vârsta 0-12 ani.

Așa cum arată și titlul complet, cartea cuprinde 12 strategii grupate și descrise din experiența de părinți și de psihoterapeuți a autorilor. Făcând o trecere în revistă, nu voi reda conținutul acestora (recomand a fi citite și trecute prin filtru fiecăruia), dar le-am sintetizat, așa cum le-am înțeles și aplicat eu:

Integrarea celor două emisfere cerebrale

strategia 1: conectează-te și redirecționează – ceea ce pentru mine am tradus ca fiind un fel de a vorbi de la inimă la inimă sau de a te Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  Ioana
Arata mai multe din Ioana

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Elasticul – 3 metrii de mișcare

Elasticul – așa cum ni l-am reamintit și inventat vara aceasta – a fost unul dintre jocuri…