Acasa Mămici Anca Un nou-născut are mai multe aptitudini decât crezi. Descoperă această ființă unică

Un nou-născut are mai multe aptitudini decât crezi. Descoperă această ființă unică

5 min read
0
0
475

Ce etapă stimulantă! Tu și bebelușul tău învățați să vă cunoașteți și acesta descoperă lumea care îl înconjoară. Depinde în totalitate de tine dar posedă o serie de aptitudini și abilități de care nu aveai habar.

Descoperirea temperamentului. Cea mai bună modalitate de a-ți cunoaște bebelușul este aceea de a petrece cât mai mult timp cu el. Îi vei descoperi astfel temperamentul, gradul de sensibilitate la atingere, sunetele și imaginile care l-ar putea deranja. Fiecare copil este unic și necesită îngrijire specială.

Somnul. Viața unui nou-născut, pe lângă starea de veghe, constă în a dormi, a plânge și a mânca. Numeroși sunt bebelușii care dorm 18 ore din 24, într-o manieră intermitentă și, în general, mai mult ziua decât noaptea. Trebuie să îl înveți treptat să facă diferența între zi și noapte, culcându-l într-o încăpere întunecată și liniștită noaptea în special.

Hrănitul. Primele săptămâni de la nașterea copilului, numeroase sunt mamele care își hrănesc copiii la cerere, adică atunci când plâng sau când se trezesc noaptea. Cu toate acestea, începând cu a treia lună de viață poți începe să respecți ora mesei.

Plânsetele. Plânsul reprezintă cea mai simplă modalitate de care bebelușul dispune pentru a-ți atrage atenția și pentru a-și exprima nevoile. Atunci când nou-născutul plânge, trebuie să îți dai seama dacă plânge din cauză că îi este foame, dacă are nevoie de altceva sau dacă pur și simplu vrea să fie luat în brațe. Nu ignora plânsul unui bebeluș deoarece riști să se agraveze. Bebelușul nu plânge de plăcere, are un motiv pentru care face acest lucru, ceva îl deranjează cu siguranță. nu are o altă modalitate pentru a-și exprima disconfortul, nevoia, durerea sau insatisfacția. În general, bebelușii plâng mult în primele șase săptămâni de Citeste mai multe

Comentarii Facebook
  • Activitati extracurriculare

    Știm cu toții că activitatea de creștere a copiilor este de fapt un loc de muncă cu normă …
  • Poezie pentru tata

    Deși ne aflăm în luna mămicilor/fetelor, să nu uităm și de tătici. O mică poezie cu mesaj …
  • Omul de zăpadă

    compunere Într-o zi, Vlad și Ilinca s-au întâlnit pe derdeluș. Săniuța lor alunecă pe deal…
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Lucruri pe care orice viitoare mămică trebuie să le știe

Înainte de a deveni mamă, experiența maternității pare a fi o iluzie perfectă. Cu toate ac…