Acasa Mămici Anca Ajutor! Copilul nu se mai dezlipește de mine

Ajutor! Copilul nu se mai dezlipește de mine

3 min read
0
0
51

Nu te poți îndepărta mai mult de 30 de secunde fără ca micuțul tău să te caute sau să facă chiar crize după tine? Este vorba despre o perioadă normală în dezvoltare a copilului, o perioadă în care acesta are tendința să se lipească de mama sa. Și dacă stă în compania tatălui sau bunicilor, reacția este aceeași, vrea cu mama.

Mamăăă. Mamii…mama…auzi toată ziua acest strigăt și abia de 2 secunde ai ieșit din vizorul copilului. Nu ai ce face, nu poți ieși din cameră fără ca micuțul tău să te strige după două secunde. De cele mai multe ori acest scenariu se transformă într-o veritabilă dramă.

Vrea doar cu mama. Este normal? Până la doi ani, este absolut normal ca un copil să fie mai apropiat de mama sa. Ea este cea care își petrece majoritatea din timp cu el fiind în concediu de îngrijire copil. Între 1-3 ani copilul va alterna perioadele de siguranță, în care se va dovedi a fi extrem de solicitant, la limita lipirii și alte perioade de autonomie în care se lansează în asaltul lumii care îl înconjoară, Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…