Acasa Mămici Anca Ce se petrece în creierul unui copil?

Ce se petrece în creierul unui copil?

3 min read
0
0
44

În calitate de părinți, cel mai adesea, stăm și ne gândim, ne întrebăm, tatonăm terenul, avem multă răbdare, dar uneori ne simțim depășiți. Cum ar fi însă dacă pentru a ne înțelege mai bine copiii, ar trebui să înțelegem mai întâi marile etape ale dezvoltării lor cerebrale?

O micuță care face un tantrum, în mijlocul unui magazin, un frate mai mare care vine beat de la o întâlnire pe ascuns cu prietenii săi, bebe care aruncă non stop farfuria cu mâncare de pământ… toate aceste scene îți spun oare ceva? Un lucru perfect normal, doar ești părinte! Iar toate aceste comportamente au un motiv pertinent și sunt fructul imaturității cerebrale ale copiilor. Și chiar dacă știi asta, nu înseamnă că lucrurile vor deveni mai ușoare. Dar poți aborda lucrurile mai diferit. Nu trebuie să ceri imposibilul de la creierul unui copil, ci mai degrabă să încerci să îl înțelegi pentru a găsi deci un răspuns adaptat.

Creierul unei ființe umane se dezvoltă în mod treptat până la vârsta de 25 de ani. Iar speclialiștii confirmă că prima dificultate provine de la creierul emoțiilor și cel al rațiunii, care nu sunt Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…