Acasa Mămici Anca Există o latură pozitivă în crizele de furie ale copiilor?

Există o latură pozitivă în crizele de furie ale copiilor?

3 min read
0
0
86

Când copiii sunt frustrați, fac tantrumuri sau crize de furie. Acestea sunt cauzate cel mai adesea de lipsa limbajului verbal pentru a putea explica ce își doresc sau gândesc. Iar atunci când nu își pot atinge obiectivele, își exprimă sentimentele în această modalitate imatură.

Părinții văd însă aceste crize în mod negativ și devin disperați deoarece nu știu ce să facă pentru a-i calma. Dar, acestea pot să aibă și o latură pozitivă.

Crizele de furie se manifestă cel mai adesea la copii atunci când pierd la un joc, la momentul mesei sau al somnului, dacă părinții nu înțeleg ce vor să transmită printre altele.

Acest lucru îl face pe copil să reacționeze în mod exploziv din cauza stării de rău cauzate de neînțelegerea părinților.

Dar crizele pot să definească personalitatea copilului. Crizele de mânie pot influența sănătatea emoțională și starea de bine a copilului. Acesta nu știe cum să spună care îi sunt nevoile. Dar părinții ar trebui, în mod progresiv, să îi învețe pe copii că nu este bine cum procedează. Dar le permite în același timp să își definească personalitatea zi după zi.

Crizele de mânie pot elibera copilul de Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…