Acasa Mămici Anca Ce e de făcut atunci când copilul are un prieten imaginar?

Ce e de făcut atunci când copilul are un prieten imaginar?

3 min read
0
0
39

Foarte mulți copii au prieteni imaginari. Sunt personaje care le stimulează creativitatea și care îi ajută să își exprime emoțiile. Și totuși, acest lucru poate sa fie o sursă de preocupare pentru unii părinți. În acest articol îți vom explica ce e de făcut atunci când copilul tău are un prieten imaginar.

De ce își creează copilul un prieten imaginar?

Aceste ființe create sub tot felul de forme și care au o mulțime de nume, inventate de spiritul creativ al copiilor, pot să apară încă de la vârsta de 2 ani. Atunci când copilul începe să înțeleagă mai bine limbajul și lumea care îl înconjoară. Existența lor se datorează mai multor factori care în general, dispar la fel de repede cum au apărut.

Dar este surprinzător pentru părinți să își vadă copii vorbind sau jucându-se singuri. Atunci când sunt întrebați cu cine vorbesc sau se joacă, aceștia răspund foarte calm și foarte senin- cu un nou prieten. Poate părea o sursă de îngrijorare, dar prietenii imaginari fac parte din dezvoltarea emoțională a unui copil. Ajută un copil să își exprime mai ușor emoțiile și ameliorează capacitatea de comunicare.

Ce e Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…