Acasa Mămici Anca Totul despre anemia la copii

Totul despre anemia la copii

3 min read
0
0
108

Anemia la copii este destul de întâlnită asta deoarece nu puțini sunt copiii care refuză să mănânce carne, legume și fructe. Care sunt simptomele anemiei la copii?

Printre cele mai frecvente simptome ale unei anemii sunt oboseală, irascibilitate, ten palid, apetit scăzut, piele uscată. În cazul în care ai suspiciunea că micuțul tău suferă de anemie trebuie să te adresezi medicului de urgență.

Ce este anemia?

Anemia survine în momentul în care hemoglobina, o proteină care se regăsește în globulele roșii ale sângelui nu reușește să mai transporte suficient oxigen spre organe și spre mușchi. Funcționarea acestora este drept urmare redusă. De aceea anemia afectează rezistența fizică și buna funcționare a sistemului imunitar. În egală măsură, anemia încetinește și creșterea și dezvoltarea creierului celor mici.

Care sunt cauzele anemiei?

Lipsa de fier reprezintă principala cauză a apariției anemiei la copii deoarce este necesară producției de hemoglobină. Infecții bacteriene sau virale, unele boli cronice sau genetice, sângerări ale tubului digestiv și cancer al măduvei osoase pot provoca în egală măsură anemie deoarce aceste afecțiuni diminuează cantitatea de globule roșii sau le modifică calitatea.

Anemia afectează în special copiii cu vârsta cuprinsă Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…