Acasa Mămici Anca Totul despre depresia post-partum

Totul despre depresia post-partum

3 min read
0
0
18

Primele săptămâni de la aducerea pe lume a unui bebeluș sunt destul de dificile pentru proaspăta mămică. Majoritatea din mămici au impresia că nu vor face față acestui nou capitol din viața lor. Privare de somn, oboseală, revenirea din punct de vedere fizic după naștere și lupta pentru a reveni la normalitate…toate acestea nu sunt tocmai ușoare.

Este normal ca unele mămici să se simtă anxioase, plângăcioase și irascibile. Este ceea ce poartă numele de baby blues. Însă pentru unele mame, aceste neregularități emoționale reprezintă o problemă mult mai gravă.

Depresia post-partum afectează o femeie din șapte. Aceasta poate afecta bunăstarea mămicii și a noului născut. Spre deosebire de baby blues, depresia post-partum dispare de la sine după o anumită perioadă. Această afecțiune poate dura câteva zile sau chiar câteva luni de la nașterea copilului. Iată câteva trucuri pentru a face față acestei depresii post-partum.

Creează o legătură securizată cu bebelușul. O legătură securizată se creeză în momentul în care îți asculți vocea interioară și răspunzi nevoilor copilului tău sau semnalelor emoționale trimite precum luarea în brațe pentru a-l calma atunci când plânge. Acest lucru Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Cum evoluează legătura dintre gemeni în funcție de vârstă?

Fuziune, telepatie…există toate acestea între frații gemeni? Pentru (viitorii) părinții de…