Acasa Mămici Anca Copiii hiperactivi

Copiii hiperactivi

3 min read
0
0
35

Copil turbulent sau cu adevărat hiperactiv, nu toată lumea poate să facă această deosebire. Iată câteva elemente de răspuns pentru a reuși să faci această diferență, pentru a recunoaște această afecțiune și pentru a atenua simptomele.

Ce este hiperactivitatea?

Hiperactivitatea cu deficit de atenție reprezintă o tulburare caracterizată printr-o agitație continuă la copil. Cunoscută și sub numele de ADHD, această afecțiune apare la 5% din copii. În realitate, este vorba despre o disfuncțiune a dopaminei, un neurotransmițător al creierului care acționează asupra concentrării, atenției și motricității. În general, cu cât copilul crește, cu atât agitația motorie se diminuează, chiar dacă unele dificultăți pot persista chiar și la vârsta adultă. Atenție totuși, un copil turbulent nu trebuie confundat cu un copil hiperactiv. Nu toți copiii agitați și energici sunt și hiperactivi, acest diagnostic este pus mult prea ușor. De notat este și faptul că băieții prezintă un risc de patru ori mai ridicat de a suferi de hiperactivitate decât fetele.

Care sunt simptomele hiperactivității?

Dificultăți de concentrare, ușor de distras de la unele sarcini, impulsiv, neascultător, uneori agresiv…simptomele sunt multiple. La școală, un copil hiperactiv nu Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Cum evoluează legătura dintre gemeni în funcție de vârstă?

Fuziune, telepatie…există toate acestea între frații gemeni? Pentru (viitorii) părinții de…