Acasa Mămici Anca Educație- 5 metode de inspirație scandinavă

Educație- 5 metode de inspirație scandinavă

3 min read
0
0
14

Scandinavii reprezintă un model social din foarte multe puncte de vedere. Danezii sunt cei mai fericiți din lume iar suedezii nu au pereche atunci când vine vorba despre dezvoltarea personală. Un alt domeniu în care scandinavii sunt foarte puternici? Educarea copiilor.

Părinții de origine scandinavă, fie că vin din Finlanda, Norvegia, Danemarca, Islanda sau Suedia, abordează subiectul educației dintr-un unghi total diferit față de noi. Deci ce fac scandinavii diferit față de noi?

Scandinavii lasă căruciorul afară la minus cinci grade Celsius. In Scandinavia părinții își scot copiii afară chiar și atunci când temperaturile sunt glaciale. Studiile au ajuns la concluzia că siesta unui copil care doarme afară durează mai mult.

Scandinavii nu permit pedepsele corporale. Suedia este prima țară care a interzis ca micuții să fie bătuți la fund, încă din anul 1979, urmată îndeaproape de Finlanda și de Norvegia, în timp ce în alte țări încă este motiv de dezbateri aprinse.

Abolirea stereotipurilor de gen. Scandinavii nu fac mare caz atunci când vine vorba despre sexul copiilor. Aici fetele și băieții sunt tratați absolut la fel, fără să se vehiculeze stereotipuri de gen. Iar în Suedia, unele școli chiar au instaurat o pedagogie neutră.

La școală, nu se vorbește Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Cum evoluează legătura dintre gemeni în funcție de vârstă?

Fuziune, telepatie…există toate acestea între frații gemeni? Pentru (viitorii) părinții de…