Acasa Mămici Anca Învață copilul să înfrunte eșecurile

Învață copilul să înfrunte eșecurile

3 min read
0
0
21

Eșecul face parte din învățare. Prin intermediul eșecurilor și dificultăților un copil își clădește încrederea în sine. Este important să îl inciți pe copil să persevereze și să îi amintești mereu că un eșec este o etapă în dezvoltarea sa, la fel ca orice provocare de altfel. Nu îi este astfel judecată valoare în nici un fel nici pomeneală.
Cum să favorizezi perseverența. Este important să inciți un copil confruntat cu un eșec să nu renunțe și să înceapă din nou. Iată cum poți ajuta copilul să își clădească încrederea în sine în momentul în care traversează un eșec:
– Rămâi pozitiv și sincer în momentul în care îl încurajezi. Fără să negi slăbiciunile copilului, fă-l să-și remarce forțele pentru a-i oferi încredere în sine. Amintește-i de numeroasele sale reușite din trecut pentru a-l ajuta să persevereze.
– Fixează obiective realiste. Copilul tău are nevoie de provocări pentru a avansa însă aceste provocări trebuie să fie la înălțimea capacităților sale. Așteptări mult prea înalte ar putea să îl descurajeze total. Amintește-ți de faptul că fiecare copil este diferit. Tu ca părinte trebuie să îi respecți ritmul de Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Cum evoluează legătura dintre gemeni în funcție de vârstă?

Fuziune, telepatie…există toate acestea între frații gemeni? Pentru (viitorii) părinții de…