Acasa Mămici Anca Greșeli de evitat pentru ca un copil să nu devină un adevărat tiran

Greșeli de evitat pentru ca un copil să nu devină un adevărat tiran

3 min read
0
0
93

Nu suporta deloc frustrările și este cel care face legea la tine în casă. Din ce în ce mai mulți părinți se plâng de faptul că au un copil tiran, care îi duce la exasperare. Cum am putea face pentru ca pacea să domine în cadrul relațiilor de familie și în casă? Iată câteva greșeli de evitat pe care uneori le comitem cu toții și care pot distruge legătura de autoritate.

Ești prea suplă atunci când vine vorba despre reguli. Copiii din zilele noastre au acces la mai multe lucruri decât în trecut. Iar părinții sunt cei care le permit foarte multe lucruri. Iar copiilor le vine mai greu apoi să accepte o anumită frustrare. Iar atunci când părinții își dau seama că trebuie să impună noi reguli pentru a restaura ordinea, începe drama.

Nu lăsa copilul să aleagă totul. Meniul de seară, programul la televizor, hainele de a doua zi, in era democrației familiale copiii își dau din ce în ce mai mult cu părerea și iau parte la anumite decizii. Da, nu spune nimeni să nu îi ceri părerea, dar nu ar trebui ca un copil să aibă Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Cum evoluează legătura dintre gemeni în funcție de vârstă?

Fuziune, telepatie…există toate acestea între frații gemeni? Pentru (viitorii) părinții de…