Acasa Mămici Anca Beneficiile desenatului la copii

Beneficiile desenatului la copii

3 min read
0
0
121

Nu numai că desenatul aduce o mulțime de beneficii pentru copii, ci aceasta este în același timp, o activitate care le place foarte mult copiilor. Nu trebuie să se îngrijoreze de privirea celor din jur, de ceea ce cred ei deci nu au nicio problema atunci când vine vorba despre a-și arăta desenele. De altfel, nu trebuie să se confrunte nu nici un fel de barieră emoțională sau mentală atunci când desenează.

Cu doar câteva creioane colorate și cu hârtie, copiii pot crea o adevărată lume magică. Uneori poate vei vedea doar niște linii simple. Sau că poate uneori vei vedea în copilul tău un adevărat Salvador Dali. În plus, te poți alătura și tu acestei activități minunate pentru a întări și mai tare sau și mai mult legătura dintre voi.

Genial, nu-i așa?

Desenatul nu numai că va întări sau va stimula emisfera stângă a creierului lor, asociată laturii raționale, ci și emisfera dreaptă, care este asociată laturii emoționale și creative. Și cum totul se face doar prin joacă, copilul resimte plăcerea mișcării desenând.

Atunci când un copil controlează mișcarea și desenul, acesta progresează pe plan psihologic, motric, intelectual și afectiv. Desenatul reprezintă o mare capacitate pe care trebuie Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…