Acasa Mămici Anca Descoperă cum poți încuraja dezvoltarea socială a copilului

Descoperă cum poți încuraja dezvoltarea socială a copilului

3 min read
0
0
15

Zi de zi, numeroase sunt ocaziile de a încuraja dezvoltarea socială a copilului. Mai ales când faci cumpărături împreună cu el. Iată câteva exemple elocvente în acest sens:

  • Atunci când mergi la cumpărături împreună cu micuțul tău, la un supermarket spre exemplu, cu siguranță atrage, cel mai adesea, atenția celorlalți clienți. Vede o mulțime de fețe noi care îi zâmbesc și aude o mulțime de voci noi care îl salută. Pentru a-l liniști, vorbește-i mult și arată-i că ești lângă el. Astfel, se va dezvolta sentimentul de siguranță și de încredere ceea ce îi va permite copilului să înfrunte aceste situații, să nu îi fie teamă de persoane și de locuri necunoscute.
  • Atunci când bebelușul este interesat de alți bebeluși pe care îi întâlniți nu ezita să te oprești câteva minute pentru a-l lăsa să interacționeze cu aceștia. Micuții pot stabili o legătură cu ceilalți prin simplul fapt că se privesc unii pe alții în ochi și comunică cu ei prin intermediul gesturilor sau sunetelor.
  • Atunci când ieșiți din casă salutați ceilalți membri ai familiei. La fel, când vă reîntoarceți acasă salutați din nou. Cu timpul, bebelușul Citeste mai multe
    Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

De ce este important pentru copii să se joace afară, in aer liber?

Copiii secolului XXI sunt dependenți de tehnologie și din păcate, mulți dintre ei nu se ma…