Acasa Mămici Anca 6 comportamente toxice de care părintii nu sunt conștienți

6 comportamente toxice de care părintii nu sunt conștienți

3 min read
0
0
204

Atunci când se nasc, copiii nu vin cu un manual sau cu un ghid de utilizare sub braț pentru a ne permite să fim cei mai buni părinți din lume sau cele mai bune mămici din lume. Și din păcate, unii dintre noi ajungem să avem un comportament toxic, fără să ne dăm seama sau fără să vrem asta. Comportamente toxice care ajung sa aibă repercusiuni negative asupra dezvoltării lor.

În mod evident, fiecare părinte încearcă să își educe copii cât mai bine cu putință. Și nu sunt conștienți de faptul că unele comportamente toxice le fac mai mult rău decât bine.

Ești super- critică. Cel mai adesea, mamele sau chiar tații, nu sunt capabili să își dea seama de modalitatea excesivă în care ne criticăm copiii. Este foarte bine să semnalăm erorile pe care le fac. Criticile continue nu au cum sa facă bine. Dacă un copil va fi criticat în mod excesiv, acesta va deveni nesigur și nu va mai avea încredere în propriile competențe sau capacități.

Pedepsești emoțiile negative. Avem tendința de a face o distincție între emotiile negative și cele pozitive. În timp ce foarte multe emoții Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…