Acasa Mămici Anca Cum să îl determini să își aranjeze jucăriile

Cum să îl determini să își aranjeze jucăriile

2 min read
0
0
29

Joaca este o plăcere pentru copil dar acesta trebuie încurajat să participe la aranjarea jucăriilor, un lucru destul de frustrant pentru mulți. Iată câteva strategii eficiente pentru a-l determina să își aranjeze jucăriile.

  • Trebuie să îl previi că urmează momentul strânsului jucăriilor, acest lucru se poate întâmpla seara în special.
  • Încurajează-l să participe la luarea deciziilor. Lasă-l, de exemplu, să aleagă între aranjarea animalelor de pluș și aranjarea cuburilor. Permițându-i să facă unele alegeri îl faci să înțeleagă că îi respecți alegerile, că acestea sunt importante pentru tine. Copiii colaborează mult mai bine dacă au impresia că au un cuvânt de spus într-o anumită privință.
  • Subliniază importanța strângerii jucăriilor și felicită-l pentru comportamentul său.
  • În momentul în care îi soliciți copilul ajutorul, menține-ți această cerere și insistă să aranjeze jucăriile chiar dacă refuză inițial. Cu siguranță ți se pare mult mai simplu să aduni tu jucăriile decât să îi ceri lui să facă acest lucru. Dar, pe viitor, riști să nu facă acest lucru dacă nu începi de la o vârstă fragedă. Dă dovadă de răbdare și amintește-ți că este nevoie de timp pentru a îndeplini anumite sarcini Citeste mai multe
    Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

De ce este important pentru copii să se joace afară, in aer liber?

Copiii secolului XXI sunt dependenți de tehnologie și din păcate, mulți dintre ei nu se ma…