Acasa Mămici Anca Cum să recunoști simptomele meningitei bacteriene

Cum să recunoști simptomele meningitei bacteriene

3 min read
0
0
42

Meningitele bacteriene îi îngrozesc pe părinți și pe bună dreptate. Sunt destul de grave și îi pot afecta pe copii încă de la o vârstă fragedă. Este posibil să le prevenim? Care sunt semnele de alertă?

O infecție a membranelor care înconjoară creierul și măduva spinării. După cum le indică și numele, meningitele bacteriene reprezintă o infecție a meningelui, aceste membrane fine care înconjoară creierul și măduva spinării. Virușii și bacteriile, acestea sunt extrem de periculoase în acest caz. Aceste infecții bacteriene sunt datorate cel mai adesea unui pneumococ, unui streptococ din grupa B, unei bacterii Escherichia Coli sau Haemophilus influentzae de tip B.

Meningitele bacteriene meningococice sunt rare dar grave

6 serogrupe coexistă dar dar majoritatea meningitelor meningococice sunt datorate serogrupelor B si C. 10-20% din populatie – copii și adulți – este purtătoare a acestor bacterii care colonizează partea din spate a nasului și a gâtului. Acestea sunt transmise prin contact direct și strâns, la mai puțin de un metru dar și prelungit (peste o oră) cu o persoană purtătoare.

Infecția se propagă în circulația sanguină și ajunge la creier provocând o inflamație.

Copiii de Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…