Acasa Mămici Anca Efectul dislexiei asupra copiilor

Efectul dislexiei asupra copiilor

3 min read
0
0
46

Știm foarte bine că toți copiii au un ritm de învățare diferit. Unii sunt mai rapizi, alți sunt mai înceți. Dar totuși, anumite simptome ale dislexiei pot să își facă apariția la unii copii și odată cu ele, serioase probleme sau dificultăți atunci când vine vorba despre a citi sau a scrie.

Dislexia este o problemă de învățare mult mai des întâlnită decât am putea crede. Din păcate, unii copii dislexici sunt considerați idioți sau mai lenți, chiar dacă aceștia fac eforturi foarte mari pentru a citi, a scrie sau a urma anumite instrucțiuni.

În ce constă dislexia la copii? Cititul poate să pară un proces automat și simplu pentru cei cărora acest proces li se pare foarte ușor. Și totuși, cititul este un proces foarte complex. Asta, în timp ce vorbitul este un proces natural pentru copii, cititul trebuie să fie într-un fel, învățat.

Învățând să citim ne dăm seama că anumite cuvinte sunt formate din sunete, apoi că aceste sunete se pot lega de literele alfabetului. Combinând aceste litere cu sunete se pot forma cuvinte. Atunci când un copil este capabil să recunoască Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…