Acasa Mămici Anca Micul-dejun: sunt cerealele bune pentru copii?

Micul-dejun: sunt cerealele bune pentru copii?

3 min read
0
0
18

Copiii adoră cerealele. În schimb, părinții se întreabă dacă cerealele de la micul-dejun sunt cu adevărat bune pentru copiii lor. Asta deoarece sunt adesea criticate pentru conținutul lor bogat de zahăr și nivelul de materii grase. În plus, muesli sunt acuzate pentru faptul că ar conține pesticide. Atunci, le mai putem oferi copiilor la micul-dejun?

Cerealele de la micul-dejun sunt într-adevăr dulci dar nu există nimic alarmant din punct de vedere nutrițional. Asta dacă respectăm cantitățile recomandate. Cu toate acestea, nu putem să nu le privim cu îndoială mai ales dacă, privind compoziția lor, avem tendința să confundăm toate zaharurile (glucide). Astfel, în 35-40 de grame de cereale există în jur de 10-15g de amidon, un glucid interesant datorită energiei pe care o conferă. Există în cereale și 10-15 g de zaharuri simple (2-3). În ceea ce privește glucidele, 35-40g există în ceralele de tipul Chocapic…echivalentul unei pâini cu unt și dulceață.

Contrar ideilor preconcepute, majoritatea cerealelor pentru copii nu conțin grăsimi. Și dacă conțin, sunt materii grase adesea bune pentru sănătate deoarece sunt conferite de oleaginoase, sunt bogate în vitamine și minerale, sau conțin ciocolată, bogată în magneziu. Cât Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Cum evoluează legătura dintre gemeni în funcție de vârstă?

Fuziune, telepatie…există toate acestea între frații gemeni? Pentru (viitorii) părinții de…