Acasa Mămici Anca Ce cantitate de proteine îi oferim copilului?

Ce cantitate de proteine îi oferim copilului?

3 min read
0
0
25

Consumul de proteine, de origine animală sau vegetală, este esențial bunei dezvoltări a copilului. Dar între 3-18 ani, nevoile sale de proteine sunt diferite.

O alimentație sănătoasă și echilbrată are un efect pozitiv asupra sănătății și bunei dezvoltării ale copilului, va putea să prevadă probleme precum obezitatea spre exemplu. Cu toate acestea, pentru o mămică nu este ușor să găsească echilibrul potrivit între diferitele alimente oferite copilului. În ceea ce privește proteinele, părerea este că micuții din țările occidentale ar consuma mult prea multe.

Unde putem găsi proteine pentru alimentația copilului și la ce sunt bune?

Carne, ouă, pește, produse lactate, leguminoase, oleaginoase…proteinele sunt prezente în diferite cantități în toate aceste alimente.

Produsele lactate. Printre produsele lactate cel mai consumat și mai popular este laptele de vacă sau de la alte animale și derivatele acestora: brânză, iaurturi. Aceste produse lactate conțin proteine și sunt necesare dezvoltării copilului și la mineralizarea eficientă a oaselor. Sunt principala sursă de calciu din alimentație.

Carnea. Carnea vine cu proteine de excelentă calitate dar și cu un conținut bogat de fier. Oricare ar fi tipul de carne, trebuie să optați pentru cea mai Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…