Acasa Mămici Anca Lucruri de știut despre otită

Lucruri de știut despre otită

3 min read
0
0
16

Otita este extrem de frecventă la copiii mici mai ales în sezonul gripelor. Iată câteva lucruri de știut despre această infecție a urechii pentru a o recunoaște, preveni și trata mai bine.

Copiii sub cinci ani fac des otită, în special cei cu vârsta cuprinsă între 6 luni -3 ani. Otita este o infecție situată în interiorul urechii. Poate fi de origine bacteriană sau virală. Se produce în momentul în care lichidul infectat se instalează în spatele timpanului. Acest lichid sosește prin trompa lui Eustachio. Copiii sub cinci ani sunt cei mai expuși la această afecțiune deoarece forma pe care o are trompa lui Eustachio la această vârstă face mai dificilă scurgerea lichidului ceea ce favorizează infecția. Otita nu este contagioasă și nu are efecte secundare în general.

Otita este o complicație a gripei. Din acest motiv este esențial ca nasul copilului să fie foarte bine curățat de fiecare dată în timpul unei răceli sau gripe, pentru a nu se ajunge la otită. Acest lucru înmoaie secrețiile și le ajută să se elimine mai ușor. La nevoie se va folosi batista bebelușului pentru a degaja nasul, mai ales dacă Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…