Acasa Mămici Anca Tot ce trebuie să știi despre anemia feripivă la copii

Tot ce trebuie să știi despre anemia feripivă la copii

3 min read
0
0
21

Un aport slab de fier în cadrul regimului alimentar zilnic sau înlocuirea laptelui matern cu laptele de vacă poate declanșa o anemie feripivă la copil. Descoperă în cele ce urmează cum o poți recunoaște, cauzele sale și consecințele sale asupra sănătății.

Anemia feripivă la copii este o stare a cărei principală cauză este lipsa de fier. Acest mineral este o parte esențială a hemoglobinei, o proteinaă responsabilă de transportarea oxigenului în sânge ceea ce favorizează o funcționare optimă a țesuturilor corporale. Anemia feripivă este o afecțiune frecventă la copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și trei ani în special dacă nu sunt hrăniți în mod adecvat. Anemia feripivă este cel mai adesea provocată de pierderi de sânge uneori cronice sau de o lipsă de fier în alimentație. La copii, slaba absorbție de fier reprezintă principala cauză a anemiei feripive. Corpul obține acest mineral prin hrană și reciclează în egală măsură vechi globule roșii.

Alimentația adecvată este drept urmare cheia prevenirii în cazul anemiei feripive. Copilul trebuie să consume cantități mari de alimente bogate în fier și ușor absorbabile precum carnea (ficatul în special), pește, carne Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…