Acasa Mămici Anca Ajutor, copilul meu are afte

Ajutor, copilul meu are afte

3 min read
0
0
12

La ora mesei, copilul afișează o grimasă de durere, îi este greu să înghită, refuză până și alimentele sale preferate? Ar putea avea afte? Cum le-am putea trata?

Aftele se prezintă sub forma unor mici vezicule de guloare gălbuie/untului, încercuite cu roșu. De la limba la palat, trecând pe la gingii și interiorul obrajilor, nici un loc nu este scutit de afte, pot fi foarte numeroase și dureroase. Atât sunt de dureroase încât împiedică copilul să se alimenteze. În cazuri mai grave copilul poate fi internat în spital.

De unde provin aftele? Apariția aftelor este provocată de viruși di n familia herpesului sau enterovirus. Cei mai afectați sunt copiii cu vârsta cuprinsă între 1-3 ani. Uneori, aftele sunt însoțite de o febră moderată. Alți factori pot fi luați în considerare în apariția aftelor precum alimentația – nuci, pielea roșiilor sau ananas – sunt mari purtători de afte, un stres familial sau școlar, administrarea unor medicamente care modifică flora bucală…numeroase boli infantile sunt însoțite de afte. Cauza este scăderea sistemului de apărare a organismului ceea ce provoacă o fragilitate generală.

Care este cel mai bun tratament împotriva aftelor? Cel Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…