Acasa Mămici Anca Iaurt, formă și echilibru zi de zi

Iaurt, formă și echilibru zi de zi

3 min read
0
0
21

A uita de iaurt înseamnă a uita de ceva esențial pentru copil. Un copil ar trebui să consume zilnic măcar un iaurt. Vă spunem chiar acum de ce.

Pentru mamele active care fug de la grădiniță la muncă, care au o mulțime de treburi de făcut peste zi, iaurtul poate fi un aliat important. Dacă este consumat zilnic de copil acesta poate contribui la garantarea aporturilor nutriționale esențiale.

Iaurtul – virtuți nutriționale nebănuite. Ca orice produs lactat proaspăt, iaurtul reprezintă o excelentă sursă de calciu însă, ceea ce se știe mai puțin este faptul că vine cu o cantitate importantă de vitamine și minerale. Potasiu, magneziu, fosfor, cupru și zinc, acestea sunt mineralele esențiale bunei funcționări ale organismului nostru. Iaurtul conține cantități importante din aceste minerale. Un singur borcan de iaurt poate veni cu 116-20% din nevoile de fosfor ale unui copil sau adult.

Iaurtul reprezintă o excelentă sursă de calciu pentru întreaga familie. Joacă un rol important în creșterea copiilor, contribuie și la dezvoltarea oaselor de-a lungul întregii vieți. O cutie de iaurt acoperă în jur de 20% din nevoile zilnice de calciu. De altfel, fosforul Citeste mai multe

Comentarii Facebook
Arata mai multe articole asemanatoare
Arata mai multe scrise de  anca
Arata mai multe din Anca

Lasă un răspuns

Vezi si articolul recomandat:

Reguli de respectat atunci când vizităm un nou-născut

O rudă, o prietenă tocmai a dat naștere unui bebeluș și abia aștepți să o vizitezi? Iată c…